“Jo el que vull és consumir-me en el compliment del ministeri que vaig rebre de Jesús, el Senyor : el ministeri de proclamar l’evangeli de la gràcia de Déu”, ens ha dit St. Pau en la lectura dels Fets dels Apòstols. Així ho va dir i ho va fer St. Pau, així ho va dir i ho va fer el doctor Tarrés que avui recordem en la seva festa.

Jesús mateix, a l’Evangeli que acabem d’escoltar,  ha dit dirigint-se al Pare: “He fet conèixer el vostre nom als homes que vós heu tret del món i m´heu donat. Eren vostres, i vós me’ls heu donat, i ells han guardat la vostra paraula”. El Dr. Tarrés i tots nosaltres hem estat escollits per Déu per seguir el camí de Jesús. Ens emociona profundament saber que el Senyor mateix prega per nosaltres : “ Jo prego per ells, perquè són vostres”.

Germans, aquest és –crec- el secret de la santedat de mossèn Pere Tarrés i de tots els sants, saber que pertanyen totalment a Déu. Que ell tenia unes qualitats especials, una intel·ligència privilegiada, un do de gent extraordinari, una capacitat de treball fora de sèrie, ningú no ho dubte i ho acrediten tots els que el van conèixer directament. Però, això no és el que el va fer sant, sinó justament el que pot semblar contrari: la seva humilitat, la seva docilitat a l’acció de Déu en la seva petitesa, com en Maria Verge a qui Pere Tarrés tant va estimar tant sempre. I amb aquesta actitud, de confiança plena en Déu, com l’apòstol Pau, com el nostre beat Tarrés, podem arribar a dir “per tot arreu on vaig, l’Esperit Sant em diu que m’hi esperen cadenes i sofriments”. Tots sabem també que a la vida del sants no hi han faltat moments de foscors i tristeses però sempre han acabat guanyant la llum i la joia. En definitiva, han seguit amb fidelitat el camí de Crist mort i ressuscitat, han actualitzat el seu misteri pasqual que és el nucli de l’eucaristia que estem celebrant.

Que mossèn Pere Tarrés, que tal com ell mateix ens va dir “des del cel, treballaré més encara”, intercedeixi pel nostre clergat, pels nostres seminaristes, pels alumnes i monitors de la Fundació que porta el seu nom, pels metges catòlics, per les nostres famílies i pels nostres malalts, per les nostres  parròquies i per tots els qui participem en aquesta celebració. Que tots puguem seguir, amb humilitat i confiança, el camí de Jesús, el camí de la santedat. Com digué a les seves germanes concepcionistes “Estimeu, estimeu, estimeu “

                                                                                                                     Mn Salvador Bacardit, rector