L’AMOR DESARMAT DE JESÚS, UN ESCÀNDOL 

Jesús comença a anunciar la seva Passió. Aquest és l’escàndol del cristianisme, un Déu que entra en el dolor i en la mort perquè nosaltres en som afectats. Pere protesta. El món no serà salvat per un crucificat més. Pensa encara que els mitjans són el poder, el miracle, l’autoritat. Jesús, per contra, escull els mitjans més pobres: l’amor desarmat, el cor net, el perdó fins a la fi, l’abraçada al leprós. Si el volem seguir en aquest camí, ens cal carregar amb la nostra creu, negar-nos a nosaltres mateixos, la qual cosa no significa anul·lar-nos, simplement resignar-nos.  Carrega la teva creu vol dir “pren la teva porció d’amor”, “pren la porció de creu que tot amor comporta”. Altrament no estimes. Viu les meves mateixes passions, i trobaràs la vida!

   UN NOU CURS, AMB RENOVADES IL·LUSIONS

Després del parèntesi de les vacances, el mes de setembre ens porta el retorn a la normalitat de les nostres activitats professionals, familiars, escolars, de la parròquia, del barri…

Aquest estiu hem patit l’inesperat atac del terrorisme a casa nostra. Hem quedat tots adolorits i desconcertats. Volem viure en un món en pau, sense pors ni odis i aquest ha de continuar essent el nostre compromís com a ciutadans i, més encara, com a deixebles de Crist, ja que Ell ens ha fet a tots germans i fills del mateix Pare.

Iniciem un nou curs, com qui salta a un terreny de joc per iniciar un partit en el que mai sabem del tot quines jugades ens esperen, però ho fem amb esperança i renovades il·lusions, malgrat la tensió política que sembla que inevitablement viurem en el nostre país.

Dos esdeveniments importants marcaran aquest any la nostra Festa Major del Roser: el dissabte 7 d’octubre, a l’ofici de la nostra festa patronal,  s’acomiadarà Mn. Manuel Valls, després de 20 anys de servei a la nostra parròquia, perquè va a col·laborar pastoralment a les parròquies de Figueres. L’endemà, el diumenge 8 d’octubre, a la Basílica de la Sagrada Família, serà ordenat prevere el nostre diaca, Pere Alavedra. Des d’ara, els encomanem especialment en la nostra pregària.

A poc a poc anirem anunciant les diferents activitats de la nostra Parròquia. No cal dir que, des d’ara, tots sou convidats a participar-hi activament per tal de continuar construint, entre tots, una comunitat fraterna, acollidora i solidària.

Salvador Bacardit, rector