El diumenge 7 de maig, després de les misses hi haurà una taula en el cancell de la parròquia, on es vendran ulleres en profit de les persones necessitades per manca de recursos oftalmològics.

 La Fundació Ramon Martí i Bonet contra la ceguera, és una  entitat privada sense ànim de lucre que es va fundar amb la voluntat de crear projectes propis a nivell local i internacional i poder oferir servei oftalmològic a persones necessitades sense recursos oftalmològics.

Aquest passat 2016 hem iniciat dos nous projectes internacionals. El primer projecte està centrat en l’àmbit de l’atenció precoç i es duu a terme al Perú (Trujillo), on es forma a professionals i es fomenta l’atenció

als infants de 0 a 6 anys. El segon projecte se centra en l’àmbit oftalmològic i es duu a terme al Txad (N’Djamena) a l’Hospital Le Bon Samaritain de la capital del país. Alhora, la resta de projectes que tenim (índia, Nicaragua, Perú i Ucraïna) segueixen creixent i els diferents objectius que presenta cadascun se segueixen consolidant.

Pel que fa al projecte local “Visió per a tothom a Catalunya”, ja disposem de més de 1.400 pacients que visitem anualment i de més de 40 entitats socials (Fundació del Pare Manel, Fundació Rosa Oriol, Obra social La Caixa, el Casal dels Infants, Càritas, Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Aspanide, Fundació de Malalts Mentals de Catalunya, Serveis Socials de la província de Barcelona, entre moltes d’altres) a les quals oferim el servei d’atenció oftalmològica i òptica.

El nostre objectiu fonamental segueix essent el de treballar pel dret a la salut, que constitueix un dels Objectius Fonamentals del Desenvolupament Sostenible (ODS) establerts per les Nacions Unides. Poder millorar la visió i prestar atenció precoç a nens durant les diverses etapes de la infantesa, representa oferir més possibilitats i oportunitats a aquelles persones que es troben en situacions de vulnerabilitat.